Проєкт "Вітрогенератор" на 2024 Sustainable Composite Design Competition

Команда КПІ ім. Ігоря Сікорського розробила проєкт вітрогенератора, основні деталі якого виготовляються з перероблених композитів (рублене вуглецеве волокно). Спроєктований вітрогенератор важить 19,8 кг і може використовуватись з метою забезпечення електроенергією після катастроф, таких як пожежі, повені, міграція, громадянські заворушення або війна, що є дуже актуальним для України в наші дні.

04 квітня команда представила концепцію своєї розробки комісії Міжнародного змагання 2024 Sustainable Composites Design Competition, організованого American Society for Composites (https://www.asc-composites.org/) і отримала позитивну оцінку, а також корисні поради щодо подальших етапів розробки.

Учасники змагань мали можливість не лише представити свої ідеї і обговорити їх з фахівцями в галузі композитів, але й переглянути розробки інших команд з різних університетів США, а також Німеччини та Бразилії. 

 

Чотири місяці команда працювала над конструкцією вітрогенератора з перероблених композитів, розрахунками параметрів турбіни, розрахунками на міцність, технологіями виготовлення виробу та розрахунками його собівартості, ринкової  привабливості та вуглецевого сліду від розроблених технологій.

15 травня команда подала на конкурс 2024 Sustainable Composites Design Competition завершену пояснювальну записку до проєкту "Вітрогенератор" англійською мовою, яка включає: опис розробки, кресленики, результати експериментів та висновки.  

 

Звичайно, що для реалізації такого проєкту знадобились об'єднані зусилля мультидисциплінарної команди:

Артур Мигович - капітан команди, аспірант каф. ТМ, НН ММІ

Олексій Моргун - студент (бакалавр) каф. ДММ та ОМ, НН ММІ

Ілля Іванченко - студент (магістр) каф. ТМ, НН ММІ

Владислав Салабай - аспірант каф. менеджменту підприємств, ФММ

Андрій Касьян - аспірант каф. ПГМ, НН ММІ

Артем Здоровець - студент (бакалавр) каф. ТВЛА, НН ММІ

Підтримали команду і викладачі: Володимир Кореньков - к.т.н. доцент каф. ТМ; Антон Лавріненков - к.т.н. доц, зав. каф. ТВЛА; Ольга Мусієнко - PhD асистент каф. ДММ та ОМ; Ольга Холявік, к.т.н., доц. каф. ТВЛА; Юлія Лашина - к.т.н., доц. каф. ТМ.

Місяць триватиме розгляд комісією поданих проєктів, 15 червня результати будуть повідомлені учасникам. Щиро вітаємо нашу команду із завершенням проєкту і бажаємо здобути перемогу у змаганнях!

 

© 2022 Навчально-науковий механіко машинобудівний інститут

Please publish modules in offcanvas position.

Много шаблонов Joomla на JooMix.org